Download GRATIS de app Gezonde mond

Handig hulpmiddel

Deze app is een gemakkelijk hulpmiddel bij de dagelijkse handelingen voor het krijgen en behouden van een gezonde mond. In de app staan praktische instructies voor elektrisch en handmatig tandenpoetsen, het reinigen tussen de tanden en kiezen, het gebruik van mondspoelmiddelen en de juiste voedingsgewoonten.

Duidelijke visuele instructie voor:

  • Elektrisch en handmatig tandenpoetsen: kies de beste borstel, zo plaats je de borstel op tanden, kiezen en tandvlees, zo poets je goed en gemakkelijk in de beste volgorde.
  • Stoken: het gebruik van de juiste tandenstokers, welke, zo gebruik je ze.
  • Flossen: de zorgvuldige manier om de ruimten tussen tanden/kiezen en tandvlees te reinigen.
  • Ragen: welke maat ragers gebruik je hoe en waar.
  • Voedingsadvies: bij het voorkomen van gaatjes en tanderosie.
  • Tongreinigen: zo doe je dat.
  • Mondspoelen: advies voor de keuze van mondspoelmiddelen in zes verschillende situaties.

Persoonlijk advies

De tandarts of mondhygiënist geeft je op verzoek een persoonlijk advies over de methoden die het meest geschikt zijn voor jou om een gezonde mond te houden of krijgen. Dat advies krijg je mee op een advieskaartje. Daarop staan die methoden voor jou aangegeven met een code. Die adviescode zet je in de app. Daarmee wordt deze applicatie dus een persoonlijk advies op maat voor jou. Vraag erom bij het bezoek aan de mondzorgpraktijk.

Zelf herinneringen instellen

Het is mogelijk om zelf tijdstippen in te stellen voor herinneringen aan de geadviseerde poetsmomenten. De poetstimer helpt om 2 minuten en dus lang genoeg te poetsen. Ook is er een agenda voor de volgende afspraak met je tandarts of mondhygiëënist. De app Gezonde Mond plaatst die afspraken direct in je eigen agenda.

Gratis download

Klik op een van onderstaande plaatjes om de versie van de app Gezonde Mond voor jouw telefoon te downloaden
iPhoneAndroid

krt-logo