Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappingsprothese (klikgebit).

Het implantologie spreekuur

Sinds 1988 is tandarts J.C. Baas op maandagmiddag werkzaam op de afdeling kaakchirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden. Samen met de kaakchirurgen wordt er gekeken naar oplossingen voor het vervangen van tanden en/of kiezen, door middel van implantaten (kunstwortels). De kaakchirurg neemt dan het chirurgische deel van de behandeling voor zijn rekening; het plaatsen van het implantaat in de kaak. De tandarts maakt vervolgens het deel dat op het implantaat moet worden gemaakt (het prothetische deel). Dit kan bijvoorbeeld een kroon of een (klik-) kunstgebit zijn.

Afspraken

Afspraken voor dit implantologie spreekuur  kunnen worden gemaakt via het telefoonnummer van onze praktijk: 0172-615247 of via de afdeling kaakchirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis.

krt-logo